Wandelroutes

In en om Steenderen zijn verschillende wandelroutes uitgezet, in een paar daarvan loop je ook langs Bronkhorst, waar de Kapel staat. Onderstaande voorbeelden hebben een lengte van 3 tot 10 km.

Trage Tocht Steenderen, 9 km: wandelzoekpagina.nl/Trage-Tocht-Steenderen
Groene Wissel 662 Steenderen, 10 km: wandelzoekpagina.nl/groene-wissel-Steenderen/17513/

achterhoek.nl/Oltmansroute Deze route van 5,5 km is vernoemd naar Jan Frederik Oltmans (1806-1854) die als rentenier en schrijver van 1849 tot zijn dood in Steenderen woonde. Al wandelend kom je langs de Bronkhorster Molen, een beltmolen uit 1844, die op zaterdag draait en ook te bezichtigen is. Bronkhorstenaren waren tot 1795 verplicht bij deze molen hun koren te laten malen. Tot dat jaar hadden de eigenaren van de heerlijkheid Bronkhorst het alleenrecht op het gebruik van wind. Ook kom je langs de Vreekolk en Molenkolk, twee overblijfselen van meanders van de IJssel.

achterhoek.nl/Tegelroute-Steenderen
Een bijzondere wandelroute van ongeveer 3,2 km langs zeventien granieten foto-tegels. De tegels liggen in de trottoirs op historische locaties in het dorp. Het zijn meestal plekken waarop bijzondere gebouwen hebben gestaan. Ook gebouwen of straatbeelden die dusdanig gewijzigd zijn dat ze niet meer op de oude situatie lijken, zijn meegenomen in de route. De tegels vormen een rolstoel- en rollatorvriendelijke wandelroute, die de wandelaar aan de hand van gelaserde foto’s en een korte beschrijving terugbrengt in de tijd.

wandelzoekpagina.nl/knopenrondje-Bronckhorst
Een heel mooie wandeling van 6 kilometer door het boerenland rondom Steenderen en Bronckhorst. Je wandelt vanuit Steenderen over graspaden, langs slootjes en beekjes in een grote boog om dit Achterhoekse dorp heen. Je komt via de Bronckhorstermolen en de Slotheuvel in het kleinste stadje van Nederland, Bronckhorst. Je loopt door het open landschap weer terug naar Steenderen.